Groene thee Dammann

groene-thee-Dammann

Dammann groene thee is meer dan een infusie: het is een gezonde smaakervaring waarvan je op elk moment kunt genieten. Of je het nu bereidt met warm of koud water, een vleugje honing of citroen toevoegt, of zelfs combineert met melk of sap voor een verfrissende smoothie, Dammann groene thee kan worden aangepast aan al je wensen. En het is niet alleen om te drinken: je kunt het ook gebruiken om te bakken, koken en zelfs cosmetica. Dammann groene thee is niet alleen een drank, het is een manier van leven.

Kies Dammann groene thee

Losse groene thee Dammann

Dammann groene thee in cristal zakjes 

Dammann Bio groene thee in horeca zakjes 

Dammann groene thee in horeca zakjes 

Dammann groene thee in blikjes 

Dammann iced tea van groene thee.

Groene thee 

Groene thee staat centraal in een groeiende thee trend in Europa. Historisch gezien is groene thee in China altijd favoriet geweest, met een rijke verscheidenheid aan productiemethoden en traditionele theesoorten. Ook Japan heeft zijn eigen eeuwenoude tradities voor de bereiding van groene thee, die verschillen van die van China.

Deze voorkeur voor Dammann groene thee is, net als andere groene theesoorten, afkomstig van de Camellia Sinensis plant. De variëteiten die door de producenten worden gebruikt, Camellia Sinensis Sinensis en Camellia Sinensis Assamica, maken het mogelijk om van deze plant groene, witte, oolong en zwarte thee te maken.

Wat groene thee Dammann en andere groene theesoorten onderscheidt van zwarte thee, is hun oxidatieproces. Terwijl zwarte thee wordt geoxideerd, wordt groene thee snel verhit om de enzymactiviteit te stoppen, wat een grote invloed heeft op de smaak en het uiterlijk. Deze eigenschappen worden vervolgens gemoduleerd door factoren zoals de omgeving, de oogstmethode en de behandeling na de oogst.

Hoe maken ze groene thee?

Hoe wordt groene thee gemaakt?

De theeproductie begint met plukken. Afhankelijk van het gewenste resultaat wordt de bovenste scheut (pekoe) samen met een of meer zijbladeren geplukt. In sommige regio's wordt de pluk beperkt tot een korte periode om met jonge theeblaadjes te kunnen werken.

Het geplukte blad laat men verdorren door het uit te spreiden op een doek of mat. Hierdoor neemt het vochtgehalte van het theeblad af en worden de blaadjes zacht en gemakkelijk te hanteren.

Het rollen van zachte theebladeren breekt de celmembranen af, waardoor de enzymen in contact kunnen komen met de lucht. Dit is ook het moment waarop de thee zijn specifieke vorm aanneemt.

Om oxidatie te voorkomen, wordt de thee snel verhit. Bij de Chinese methode wordt de thee geroerd, waardoor de Chinese groene thee een kleur krijgt die varieert van groen tot groenbruin. Bij de Japanse methode wordt de thee gestoomd. Hierdoor krijgt Japanse groene thee een schitterende groene kleur.

De thee wordt altijd verwerkt onder toezicht van een theemeester, die de temperatuur, vochtigheid en ventilatie bepaalt.

Aan het einde van het proces wordt de thee gedroogd tot het gewenste restvochtgehalte van ongeveer 3 tot 4% is bereikt.

Hoe moet je groene thee zetten? 

Kies de losse groene thee van je voorkeur, kies een thee van goede kwaliteit.

Weeg de theeblaadjes (het volume kan variëren afhankelijk van de theesoort) en gebruik ongeveer 2 gram r thee voor één kopje. Gebruik voor een theepot ongeveer 10 gram per liter.

Verwarm je theepot door hem om te spoelen met heet water.

Doe de thee in een thee-ei of filter. Als je losse thee in de theepot wilt zetten, zet dan een theezeefje klaar.

Gebruik vers water; als je in een gebied woont waar het water slecht smaakt, gebruik dan water uit flessen of een waterfilter.

Zet je groene thee met water van 70-80°C. Als je een gewone waterkoker hebt, laat het water dan na het koken even staan om de temperatuur te laten zakken.

Geef je thee de tijd om zich te ontvouwen en zijn smaak en aroma vrij te geven. Volg de instructies op de theedispenser.

Laat je thee bij voorkeur niet te lang trekken. Als je een sterkere thee wilt, kun je het beste wat meer theeblaadjes gebruiken. Als je de thee te lang laat trekken, kan hij bitter worden.

Is Dammann groene thee goed voor je?

  • Waarom is Dammann groene thee goed voor je?

  •  

    Het kan je metabolisme stimuleren en je helpen vet te verbranden.

  • Het kan je bloeddruk en cholesterolgehalte verlagen en het risico op hartaandoeningen en beroertes verkleinen.
  • Het kan je immuunsysteem stimuleren en infecties en ontstekingen bestrijden.
  • Het kan de hersenfunctie en het geheugen verbeteren en beschermen tegen neurodegeneratieve ziekten zoals Alzheimer en Parkinson.
  • Het kan de zenuwen en stemming kalmeren en stress en angst verlichten.

Bij koopthee raden we je aan om eerst en vooral van je thee te genieten. Geniet vooral van deze heerlijke drank als een aangename ervaring die je graag deelt.

Groene thee Dammann