Een feestelijk recept met Rougie foie gras escalopes, erwten en wasabi. Snel klaar zodat u van u gasten kan genieten.
Voor thee-pairing is dit hapje geschikt bij een iced tea van gerookte thee
Je kan de foie gras ook vervangen door tofu blokjes die je 30 minuten laat uitlekken, waarna je zet in maïzena rolt en kruid met peper en zout. Bak dan de tofu blokjes, gedurende 10 á 15 minuten in een hete pan met zonnebloemolie. Vergeet niet de blokjes regelmatig te draaien zodat alle kanten bakken.
Laat de blokjes even uitlekken op keukenpapier en werk het gerecht verder af.
Voor 4 personen
Calorieën 110 Kcal
Hoelang?
Bereiding 20 min
Voorbereiding 10 minuten
Ingrediënten
2 foie- gras escalopes
100 gr erwtjes
5 gr wasabi pasta
Fleur de sel
Peper
Bereiding
-
Kook de erwten gedurende 5 minuten in water met 30 gr zout per liter
-
Mix de erwten, gebruik eventueel een beetje kookvocht om een
gladde veloute te verkrijgen
-
Zeef ze na het mixen
-
Breng de erwten veloute op smaak met wasabi
-
Schep in kleine potjes
-
Kleur de escalopes aan beide kanten
-
Zet 4 minuten in een oven op 150°
- Ontvet de escalopes op keukenpapier
-
Leg 1/2 escalope in elk potje met erwten veloute
-
Werk af met peper en fleur de sel
Dit recept hoort bij Dammann thee Smokey Lapsang