Dammann advent kalender 2023
De Dammann adventskalender nodigt je uit om jezelf onder te dompelen in de betovering van de feestdagen, met een fascinerende samenwerking met PANGEA, een collectief van kunstenaars die kunst en design naadloos in elkaar laten overvloeien. PANGEA heeft speciaal voor deze kalender een prachtige, levendige tuin ontworpen die als achtergrond dient voor 24 individueel verpakte Cristal® theezakjes. Beleef een zintuiglijke reis van magische smaken en aroma's, met als hoogtepunt een onvergetelijke kerstviering.
Wat zit er in de Dammann x Pangea Advent calender 2023
- 2 x witte thee
- 7 x groene thee
- 2 x oolong thee
- 8 x zwarte thee
- 2 x infusie
- 1 x vruchten thee
- 2 x rooibos
Pangea collectief
In een harmonieuze samensmelting van artistieke perspectieven bundelen Laëtitia Rouget en Columbine Jubert hun krachten om het Pangea Collective op te richten. Laëtitia, schilder en keramiste, en Columbine, modeontwerpster en creatief directeur, werken samen om een visie van optimisme te verdedigen. Hun unieke hybride utopia is een opwindende mix van kunst, mode en performance.
De twee ontwerpers kruisten elkaars pad tijdens hun studie aan het Central Saint Martins College in Londen, waar hun langdurige vriendschap begon. Met Pangea vieren ze de kracht van vrijgevochten vrouwelijkheid, levendige artistieke expressie en collectieve droomlandschappen.
Het Pangea Collective dient als platform voor beide talenten om hun creatieve energie te combineren in een project dat zowel krachtig als oprecht is. Binnen de Pangea-sfeer verwoorden Laëtitia en Columbine een visie voor een toekomst die vreugdevol, vrij en vol mogelijkheden is.
Dammann Kerst
Waar komt de naam Pangea vandaan?
Pangea is het supercontinent dat bestond tijdens het einde van het Perm en het Trias, 250 tot 210 miljoen jaar (Ma) geleden, waaruit alle huidige continenten ontstaan zijn. Pangea werd omgeven door één oceaan, Panthalassa. Pangea was één grote landmassa die op den duur door de platentektoniek opgebroken werd.
Over het algemeen wordt aangenomen dat Pangea niet het eerste supercontinent was. In de loop van de geschiedenis van de Aarde zijn er meermaals supercontinenten ontstaan en weer opgebroken. Veel gebergten die bij de vorming van Pangea ontstonden bestaan nog steeds, voorbeelden hiervan zijn de Oeral en de Appalachen.
Gedurende de Jura begon Pangea uiteen te vallen.
Door de enorme landmassa die Pangea besloeg, was het binnenland geheel omsloten door bergketens en volkomen afgesloten van de Panthalassa. Een groot deel van het continent was dan ook bedekt met een superwoestijn waar nauwelijks leven voorkwam. Met het opbreken van Pangea werden veel van deze gebieden weer leefbaarder en nam de biodiversiteit toe.
Lees meer op Wikipedia
Reactie plaatsen
Reacties